Keresés

Hírek


Szerda esti Sikk Debrecenben

Március 16-án ismét hangos volt a Sikk klub Debrecenben. Két trió látogatott el, az egyik a nyíregyházi Artézis Jazz Trió, akik megnyitották a koncertet este 8 órakor és egy órás műsoruk után a temesvári JazzyBIT trió folytatta a hangulatos estét.

Az Artézis Trió Babosi László billentyűs, Danku Tibor basszusgitár és Marssó Péter dob összeállításban játszottak. Műsoruk kizárólag saját szerzeményekből tevődtek össze, felhasználva az európai népzenét, klasszikus hagyományokat és természetesen a magyar népzenei hatások is erőteljesen érződtek muzsikájukban.

Az előadott dalok címei:

1. Gém

2. Rain Show

3. Madárdal

4. Virágzás

5. Orient (Balkáni ritmusokkal)

6. Rondó


img-2696.jpg


img-2699.jpg


img-2701.jpg


img-2703.jpg


A rövid szünet után következett a temesvári JazzyBIT trió: Teodor Pop billentyű, Mihai Moldoveanu basszugitár, Szabó Csongor-Zsolt dob összeállításban. Az igen rutinos, nagyobb fesztiválok és a hazai jazz klubok rendszeres látogatói, a magyarországi stúdióban felvett lemezanyagukat mutatták be. Rendkívül összeszokott és kizárólag saját feldolgozásokat játszó trió példát mutat, hogy amennyiben nem változtatnak az összeállításon hetente és elfogadják egymás zenei elképzeléseit, ráadásul kitűnő hangszereket használnak, akkor világos zenei elképzeléseik ismerhetők fel. Az együttes nagyon egységes, nincs gyenge pontja, de ha valakit csak egy hajszállal emelnék ki az Szabó Csongor-Zsolt dobos rendkívül pontos és dallamos játéka. Az eljátszott számok címeit nem minden esetben tudtam feljegyezni, mert nem is konferálta be az együttes billentyűse Teodor Pop.


img-2705.jpg


img-2707.jpg


img-2716.jpg


img-2718.jpg


img-2724.jpg


img-2732.jpg


img-2736.jpg


img-2745.jpg


Remek este volt. Várjuk a folytatást Lutz Gábor áldozatos szervezőmunkájának köszönhetően.


Vissza a hírekhez